logo_breakinghabits_vDEF (1)

 

 
Loesje - bewust
Breaking Habits is wie we zijn en wat we doen! Naast het doorbreken van patronen en gewoonten maken we mensen bewust van constructief gedrag en creëren we juist baanbrekende gewoonten. Belangrijk is dat je dingen goed doet, maar nog beter is wanneer je het bewust goed doet. Weten wat je doet, waarom je het doet en wat de consequentie zal zijn klinkt logisch. Echter, een groot deel van ons gedrag gebeurt op de automatische piloot. Je staat er niet meer bij stil en het gaat vanzelf. De vraag is of dit gedrag dan wel altijd constructief is en bijdraagt aan wat je wil bereiken.

Wat we doen:

Breaking Habits is gespecialiseerd in gedragsveranderingen. Wij ondersteunen organisaties door trainingen en advies. Onze veranderingstrajecten zijn altijd gericht op de klant, gast, burger of patiënt. Zij zijn het enige bestaansrecht van een organisatie. Zonder klant geen organisatie.

Waarom klanten weglopen

Helaas zien wij maar al tevaak dat dit besef er niet is. Daarom brengen wij het ‘Klantbewustzijn’ terug in organisaties. Dit Klantbewustzijn is niet alleen gericht op het centraal stellen van de externe klant, de interne klant is net zo belangrijk. Simpel gezegd komt het neer op practice what you preach: wanneer je van medewerkers verwacht dat zij gastvrij zijn naar klanten betekent dit dat je intern ook gastvrij moet zijn naar collega’s. Je interne organisatiecultuur straal je namelijk op die automatische piloot uit naar buiten. Onderwerpen die bij zo’n gedragsverandering aan bod komen zijn klantgerichtheid, gastvrijheid, leidinggeven, presentatie en communicatie skills en teameffectiviteit.

 Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wij bieden jou de praktische skills waarmee je je direct onderscheidt van andere universitaire studenten.  Als organisatiewetenschapper heb je een breed spectrum aan mogelijkheden. Je kunt letterlijk in alle typen organisaties terecht. Iets wat echter overal het zelfde zal zijn is dat een organisatie bestaat uit de mensen die er werken. En dat als je iets gedaan wilt krijgen je dus altijd met gedrag van zowel je zelf als anderen te maken krijgt. In ons werk, en in ons hele leven, zijn we constant anderen aan het beïnvloeden. Soms bewust en constructief, maar over het algemeen gebeurt dit heel onbewust en wordt de consequentie aan het lot overgelaten. In je studie organisatiewetenschappen leer je vooral hoe organisaties in theorie werken en hoe mensen in theorie reageren. Je komt straks op de arbeidsmarkt met veel kennis, maar weinig praktische vaardigheden. Denk aan presenteren van een onderwerp maar ook van jezelf. Nu sta je al wel eens voor een groep mede studenten, omdat je een opdracht of paper moet presenteren. Maar straks sta je ineens voor een groep managers of zelfs de board waar je dan ook nog eens iets van gedaan moet krijgen of hen moet overtuigen. Heb je daar de skills al voor? Het zelfde geldt voor leidinggeven en teameffectiviteit. Als universitair student rol je in het bedrijfsleven al gauw in een leidinggevende functie. Ineens heb je een team onder je verantwoording en mag je ter plekke uitvinden hoe je ze zover krijgt dat ze daadwerkelijk gaan doen wat jij van ze vraagt.

 

 

 

 

 

Hoe kun jij als nieuwkomer nou direct je omgeving constructief beïnvloeden?

De trainers van Breaking Habits, Ties en Eva, hebben zelf organisatiewetenschappen gestudeerd en zijn beide actief lid geweest bij POLIS. Wij kennen het klappen van de zweep van zowel de studie als het werkende leven en waar deze niet naadloos op elkaar aansluiten. Wij willen huidige studenten helpen hun kennis aan te vullen met praktische vaardigheden en je klaar te stomen voor de huidige arbeidsmarkt. Daarom biedt Breaking Habits in samenwerking met POLIS speciale trainingen voor studenten aan. Wij vragen jou een kleine bijdrage, de rest wordt door ons gesponsord. Dus houd de mailings van POLIS goed in de gaten!

Interesse gewekt?

Ben je geïnteresseerd in wat wij allemaal doen? Heb je vragen? of zie je juist kansen voor ons in bij jou bekende organisaties? Neem dan gerust een kijkje op onze website, meld je aan op de facebook pagina of neem contact met ons op!

 

Contactpersoon: Eva van den Heuvel

E-mailadres: eva@breakinghabits.nl

Telefoonnummer: 06 15 82 06 85

Website: www.breakinghabits.nl