Bachelor Global Management of Social Issues

Wat is Global Management of Social Issues?

Global Management of Social Issues is een relatief nieuwe studie. In 2015-2016 zijn de eerste studenten met deze studie gestart. Global Management of Social Issues, ook wel GMSI genoemd onder de studenten en docenten, is een studie die drie verschillende academische vakgebieden combineert, namelijk personeelwetenschappen, sociologie en organisatiewetenschappen.

GMSI valt onder de sociale faculteit, net als organisatiewetenschappen. Je leert complexe, maatschappelijke uitdagingen vanuit een interdisciplinaire en internationale invalshoek te benaderen. Deze zogenoemde uitdagingen worden ook wel ‘wicked problems’ genoemd. Je kunt daarbij denken aan onderwerpen als klimaatverandering, de opwarming van de aarde, het gebruik van energie en hernieuwbare energie maar ook armoede en terrorisme.

Tijdens de bachelor Global Management of Social Issues leer je om deze vraagstukken vanuit verschillende culturen en perspectieven te benaderen en aan te pakken. Je leert daarnaast hoe je projecten uitvoert en de juiste teams samenstelt.

 

Het vakkenpakket

De bachelor van GMSI duurt drie jaar. In het eerste jaar krijg je nog inleidende vakken, van alledrie de perspectieven. Deze inleidende vakken helpen je om grip te krijgen op de ‘wicked problems’, die een rode draad vormen door de bachelor heen. Daarnaast zul je in het eerste jaar ook een begin maken met de vakken die de onderzoeksmethoden behandelen, dat is een soort van statistiek, waarmee je later, tijdens het schrijven van je scriptie nog mee aan de gang gaat. In het tweede jaar ga je wat dieper in op de inleidende vakken die je in het eerste jaar hebt gehad. Daarnaast zul je een onderzoekspracticum doen waarin je de opgedane kennis al kunt toepassen. In het laatste en derde jaar ga je alle verworven kennis en inzichten gebruiken tijdens een relevante stage bij een organisatie, eventueel in het buitenland maar dat is niet verplicht. Maar je kunt ook een project doen dat gericht is op het aanpakken van de wicked problems, of voor het volgen van een minor, dat zijn keuzevakken die je zelf kunt kiezen, wat je eventueel ook in het buitenland zou kunnen doen. Vakken die GMSI goed karakteriseren zijn onder andere:

 • Introduction to Organization Studies
 • Human Resource Studies
 • Sociology
 • Wicked Problems
 • Project Management
 • International Organizations

 

Toekomstperspectief

Omdat de eerste studenten van Global Management of Social Issues nog niet zijn afgestudeerd zijn er momenteel nog geen alumni. Echter is het toekomstperspectief van deze bachelor breed. Omdat je vanuit meerdere perspectieven en vakgebieden naar problemen kijkt, verwerf je diverse competenties die je voorbereiden op een (internationale) loopbaan. De unieke combinatie van personeelwetenschappen, organisatiewetenschappen en sociologie zorgt ervoor dat je terecht kunt bij diverse bedrijven, afdelingen en projecten.

Het departement van GMSI ziet de aanstaande alumni in consulting, advies en management functies in de top van een organisatie. Maar je kunt ook aan de slag als fondsenwerver of projectmanager, en helpen een oplossing te vinden voor armoede. Je brengt mensen bij elkaar en stelt het meest competente team samen om complexe problemen op te lossen.


Meer weten?

Wil je nog meer weten over de studie Global Management of Social Issues, of bijvoorbeeld over de masters? Kijk dan op:

https://www.tilburguniversity.edu/nl/onderwijs/bacheloropleidingen/global-management-of-social-issues/

 

Meelopen?

Wil jij ervaren hoe een dag in het leven van een GMSI-student er uit ziet? Of ben je al op de open dag geweest en wil je nu eens zien hoe de universiteit er op een normale dag uit ziet? Dat kan! De universiteit organiseert nog proefstudeerdagen, maar wij kunnen je ook koppelen aan een POLIS-lid, die jou een dagje mee neemt naar echte colleges en/of werkgroepen zodat je dé studentenervaring echt opdoet. Interesse? Stuur een mailtje naar coordinator1@studieverenigingpolis.nl en we nemen snel contact met je op!

 

 • EVG Start

  EVG Start

  Wie zijn wij? EVG Start selecteert, begeleidt en ontwikkelt toptalent tot de ICT Manager van morgen. Dat vak vinden wij namelijk het m...

  Lees meer
 • Scribbr

  Scribbr

  Zeker weten dat je alle fouten uit je scriptie hebt gehaald? Is de rode draad in je scriptie wel duidelijk? Al je referenties volgens de ...

  Lees meer
Meer nieuws